Dags att vandra längs sundet!

På lördag, den 15 juli arrangerar vi säsongens andra vandring längs Nenningesund. Vi samlas kl 10.00 vid infarten till Nenningeviks tomtområde.

Under vandringen går vi så nära själva sundet som man kan. Det innebär delvis vid sidan av, men också i själva fåran. Vi berättar om sundets långa historia, vad som krävs för att öppna upp det – och om de nya förutsättningarna för att lyckas med det. På årsmötet kunde vi berätta om en ny stark samarbetspartner som nu tar på sej ansvaret att bli huvudman för projektet. Fastighetsutvecklaren Index Residence har köpt fastigheten vars mark sundet till stora delar skulle gå på och de vill gärna ha ett öppet sund. Läs mer om detta här.

Vandringen tar cirka en timme, vi går bitvis i sundets fåra där det är snårigt och lite kladdigt – men i dagsläget funkar det med oömma gympaskor. Om det blir mycket regn (vilket det inte ser ut att bli) så kan stövlar vara bra. Om man inte vill gå i fåran kan ett gäng också gå längs vägarna i tomtområdet. Vi avslutar med att bjuda på fika vid Öjarens strand – sundets östra inlopp.

 

Så här ser det ut i sundets fåra där vi går ner från Rådmansövägen.

På andra sidan vägen går vi delvis på spångar i skogen.