Bilder från arrangemang och området

Här lägger vi ut bilder från vandringar och andra arrangemang vi har och från hur det ser ut i området. Du hittar också både gamla och nya kartor här.

Promenad i området 1 januari

Vandring 7 juli 2018

Rådmansödagen 2018

Vattnet finns här redan…

Under våren 2018 var det rekordmycket vatten där sundet ska gå.

Rådmansödagen 2017

Föreningen har i flera år deltagit på Rådmansödagen i Gräddö hamn.

Vi har varje år mött många intresserade och fått många bra frågor, detta år var inget undantag. På bilderna syns, från föreningen: Birger och Titti (konstnär som varje år säljer sin superfina keramik i anslutning till vårt bord) Winbladh och Micke Morén. Staffan Persson och Ann Axelsson var också där.

Vandring längs sundet 2017

Föreningen anordnar varje år en vandring längs sundet för att alla intresserade ska få en bild av hur det ser ut i dag. Det är också ett bra tillfälle att informera om projektet. I år kom det rekordmånga intresserade, här är några bilder .

Tidigare vandringar

Så här skulle det kunna se ut

Vi har låtit göra en illustration av hur det skulle kunna se ut vid det västra inloppet med ett öppnat sund. Illustrationen bygger på drönarbilder och är en mycket övergripande första vision.

Man kan se var sundet har gått

Vid högt vattenstånd är det lätt att se var sundet en gång har gått. Året om står det vatten i delar av sträckan.

Kartor

Första kartan visar området i detalj. Den andra visar den ungefärliga sträckningen och den tredje ger en överblick av var sundet skulle gå på Rådmansö.

Bilder från området