Index Residence tar på sej huvudmannaskapet för Nenningesund

Fastighetsutvecklaren Index Residence tar på sej huvudmannaskapet för projektet att öppna Nenningesund. Detta sedan företaget köpt fastigheten Nenninge Gård vars mark sundet till stora delar kommer att gå på. Styrelsen för Föreningen Nenningesund menar att beskedet innebär bästa möjliga förutsättningar för att förverkliga visionen att öppna porten till Roslagens skärgård, även om mycket arbete och många frågor återstår.

”Nenningesund har haft en historisk betydelse för platsen. Vi vill gärna försöka bidra så att det återigen kan nyttjas av alla Roslagsbor”, säger vd Rickard Haraldsson som var gäst på föreningens årsmöte, den 18 juni.

Index Residence är en fastighetsutvecklare som står bakom många projekt i Norrtälje. I hamnen har Index Residence varit den största privata stadsutvecklaren som satt avtryck på fem kvarter. Mest iögonfallande är kanske de två tornen – Havstornet och Soltornet. Andra projekt finns på platser som Österåker, Kista, Sollentuna och på Kungsholmen i Stockholm. Index har sedan många år även en systerkoncern med stor verksamhet i Florida, där de bl a utvecklat större hyresbostadsprojekt.

En av grundarna, Fredrik Alama är uppväxt i Norrtälje och Rickard planerar själv att bosätta sej på Nenninge om allt går som planerat.

Index Residence vd, Rickard Haraldsson på Föreningen Nenningesunds årsmöte.

”Jag är ursprungligen från Östersund, och kan känna igen mej i mycket av Norrtälje och Rådmansö, både vad gäller den vackra naturen, men också i all den lokala närproducerad verksamhet som finns runtom i området”, berättar han.

Planerna för fastigheten Nenninge Gård är ännu så länge på idéstadiet, men på mötet förklarade Rickard att de ser villor framför sej – och nån form av verksamhet inom besöksnäringen. När några representanter från Föreningen Nenningesund träffade Fredrik Alama betonade han att Index vill värna om och behålla det öppna landskap och den fina natur som finns på fastigheten.

”Ett öppet Nenningesund skulle ju innebära fina möjligheter för boende och besökare som vill ta sej in mot Norrtälje från östra sidan”.

Hur samarbetet mellan Index Residence och Föreningen Nenningesund ska se ut har vi ännu inte diskuterat. Klart är att Index Residence har professionell kompetens på många områden som krävs för att öppna sundet och vi i Nenningesunds styrelse kan inte tänka oss en bättre part att driva detta framåt. Samtidigt är vi självklart villiga att fortsätt bidra till arbetet på bästa möjliga vis.
Vi kommer att ha ett nytt möte med Index Residence efter semestrarna där vi ska diskutera detta vidare och håller er uppdaterade här på hemsidan.