Vi trotsade regnet!

Vilka entusiaster det finns som stöttar vårt projekt. Trots hällregn dök ett gäng upp för att vandra längs sundet i lördags, den 21:a juli. Valde ni att stanna hemma, men hade velat gå – så håll utkik här på hemsidan. Vi planerar att ha ytterligare en vandring i sommar och meddelar det här så snart vi bestämt datum.

I lördags morse var vi helt inställda på att ställa in. ”Vi får väl ändå gå till samlingspunkten och se om någon kommer”, enades vi om strax före tio när regnet formligen öste ner. I backen upp mot eken vid infarten mot Nenningevik ser jag styrelsekollegan Christina vid vår Nenningesundsflagga – och så en rad bildar bakom. ”Ska de till oss, undrade vi snopna?” Det skulle de.

På nåt vis blev det en ännu mer lyckat vandring än vanligt, i regnkläder och under paraplyer. Vi hade ju heller ingen anledning att gnälla på vädret, eftersom vätan var så efterlängtad och vi knappast frös. Det enda som störde var att myggen vaknat till liv och ville festa på oss.

Som alltid uppstod bra diskussioner och kloka frågor. Det viktigaste som våra vandrare oftast vill veta, är hur det går, och varför det tar så lång tid. Löpande info om detta hittar ni här: Här står projektet i dag

Det övergripande svaret på den senare frågan är att det är ett omfattande projekt och att vi måste ha svar på många och avancerade frågor för att kunna sammanställa en komplett och bra ansökan till Mark- och miljödomstolen. Birger, en av våra styrelseledamöter som var med i regnrusket, kommenterade detta lite slående: ”Det kan tyckas märkligt att vi måste svara på så många frågor om ett sund som de facto har existerat”. Men i grund och botten ser vi i styrelsen detta som bra utmaningar – och en försäkran om att vi gör allt på rätt sätt.

En annan fråga som dyker upp med jämna mellanrum, lite vid sidan av, är om vi verkligen tror att detta går att genomföra. Här citerar jag gladeligen Christina, som  med en liten anstrykning av irritation svarar så här: ”Det är väl klart att vi gör, annars skulle vi väl inte hålla på med detta!”