Över 40 personer vandrade längs sundet

I dag slog vi deltagarrekord när vi vandrade längs Nennningesund. Över 40 personer gicks längs sundet sträckning för att höra om projektet – och uppleva området på plats.

När fler och fler bilar och cyklister svängde in mot Nenningevik stod det klart att vi skulle bli fler än vid någon annan tidigare vandring. Det fantastiska förmiddagsvädret bidrog säkert till att så många anslöt – och vi hade verkligen en osannolik tur med det. Lagom tills vi avslutade evenemanget kom regnet.

Längs vandringen berättar vi både om historien och nutiden – var projektet ligger – och vad vi hittills gjort. Allt detta hittar ni också här på hemsidan – bl a här  i vår verksamhetsberättelse för 2019.

Vandringarna är en årlig tradition som betyder mycket. Dels är det viktigt för oss som arbeta med projektet att se att det finns engagemang för projektet, dels får vi många bra inspel. Det är så klart också ett bra tillfälle för oss att propagera för att man ska bli medlem, om man inte redan är det. Och allt stöd är jätteviktigt. Vi behöver visa att det finns en bred opinion för att öppna sundet för dem vi diskuterar arbetet framåt med som Norrtälje kommun och Trafikverket. Och inte minst kommer det att vara en viktig aspekt i den ansökan om tillstånd att öppna sundet som vi ska lämna in till Mark- och miljödomstolen.

Missade ni dagens vandring eller vill ni tipsa någon om att gå promenaden: vi har nästa redan lördagen den 1 augusti. Samling vid infarten till Nenningevik, vid Rådmansövägen,  kl 10.00.

Här är några bilder från dagens äventyr.