Ny chans att vandra läng sundet

Nu på lördag, den 1 augusti, går vi en andra tur denna sommar längs Nenningesund. Vi samlas som vanligt vid infarten till Nenningeviks tomtområde vid Rådmansövägen kl 10.00.

Den här gången har vi också fin-guidning på vår vandring. Förutom att vi i styrelsen berättar om projektet så kommer marinbiologerna  och professorerna Nils och Lena Kautsky att delta och sätta oss in lite mer i vilka växter och djur här finns. Nils och Lena bor i Räfsnäs och har intresserat sej för vårt projekt. Läs mer om när de själva besökte området för första gången här.

Vandringen tar ca 1 timma och vi avslutar med fika vid Öjaren. Vi går längs med den sträcka där sundet som gjorde Rådmansö till en ö, har gått – och där det ska gå igen om vi lyckas med vårt projekt. På östra sidan av Rådmansövägen kommer de som vill att kunna gå i den faktiska vattenfåran och här är än i dag ganska blött och lerigt – så om ni vill ta denna lite snåriga vägen, ta på stövlar eller tåliga skor. Ni som önskar gå mer torrskodda går i stället lite bredvid på vägen.

Förra gången vi vandrade slog vi deltagarrekord – vi håller tummarna för ett nytt denna gång.

Varmt välkomna!