En perfekt vandring

Vi har för en stund sedan avslutat säsongens första vandring längs Nenningsund, idag lördag 7 juli.

Stort tack till alla ni som var med. Det är alltid lika roligt att få berätta om projektet på plats där det ska förverkligas och det ger en fylliga bild för alla som är intresserade. Vi var total 16 stycken denna gång.

Solen försvann visserligen lite, men det blev en behaglig tur längs båda sidor av sundet, med bra frågor och samtal längs vägen. Det har ju också, så klart, torkat upp rejält i markerna sedan vi vandrade sist med den lokala företagarföreningen i slutet av maj.  Vi kunde gå längs fina stigar och på torra spångar hela vägen, perfekta förhållanden med andra ord.

På vandringarna berättar vi om varför vi tycker det är viktigt att öppna sundet, det kan ni läsa om här. Vi berättar om dess långa historia och hur vi ligger till i projektet i dag. Vi kan också tydligt peka ut var sundet har och ska gå – vassen visar det till stora delar. Vid högt vatten syns detta jättetydligt, som på bilder här: bilder och kartor.

När vi kommit fram till fikat (tack super-Christina!) vid östra inloppet kom det en kanot med tre paddlare på väg inåt. De fick så klart vända, vilket kändes lite symboliskt – vi hojtade att vi vill öppna upp så att de kommer igenom – och fick så klart lite extra hejarop från dem.

Det är alltid lika roligt att träffa alla er som stöttar vårt arbete – fortsätt med det, det är jätteviktigt att ni är medlemmar så att vi kan visa att många vill ha ett öppet Nenningesund.

Missade ni denna vandring har vi en till den 21 juli. Ni kan också mejla oss på info@nenningesund.se om ni  är en grupp som vill ha en separat vandring.