Vandra längs sundet 20 maj!

I år vandrar vi första gången längs Nenningesund redan den 20 maj – kom och hör hur det går för projektet och se hur tydligt det är var detta naturliga sund en gång gått. Vi avslutar som vanligt med fika vid Öjaren.

Vanligtvis har vi vandringar i juli, men nu passar vi på att även gå när våren kommer och när många ev er som följer oss kanske tagit långledigt vid Kristi himmelsfärd. I skrivande stund är det fortsatt mycket vatten på båda sidor av Rådmansövägen, i själva fåran där sundet har gått. Vanligtvis brukar vi gå i fåran på den östra sidan, om vattnet inte sjunker undan får vi gå på lite avstånd längs vägen i Nenningevik. Vattnet visar å andra sidan hur tydligt det är att här funnits ett sund och man ser tydligt var. Oavsett så är det bra med oömma skor.

Vi startar vid infarten till tomtområdet Nenningevik kl 10.00, för att sedan gå mot det västra inloppet vid Höggarnsfjärden. Längs promenaden gör vi några stopp där vi i styrelsen berättar om sundets långa historia, vad som krävs för att öppna upp det, hur vi jobbar och nuläget. Diskussionerna fortsätter sedan till fikat vid Öjaren.

Så kom med på en trevlig utflykt i ett historiskt och fint naturområde!