Starkt stöd för projektet på Rådmansödagen

I lördags deltog vi på Rådmansödagen i Gräddö hamn. Som alltid är det verkligen roligt för oss i styrelsen att möta alla som vill veta mer om Nenningesund  – och att få bekräftat att så många liksom vi, vill att sundet ska öppnas.

Vi fick också ett antal nya bidrag till vår namninsamling och nu har totalt 1 349 personer skrivit på. Syftet med listan är just att visa att intresset är stort. Så hjälp gärna till att sprida den till fler som kan skriva på här.

Många av dem som kom fram för att prata kände igen att fastighetsutvecklaren Index Residence planerar att bygga ett konferenshotell och villor i området, men hade inte fått med sig att de nu också är ägare till största delen av marken där sundet ska gå. Och eftersom Index också är positiva och har tagit på sig huvudmannaskapet för projektet  kunde de se  att det finns en stark spelare som kan driva arbetet framåt.

Som vi rapporterat från årsmötet, prioriterar Index först dock sitt fastighetsprojekt och de håller nu på att ta fram en ny detaljplan för området de vill utveckla.

Att möta så många som är för sundet och som uppskattar vårt arbete ger oerhört mycket energi till styrelsens arbete. Att det dessutom var en strålande sommardag och att det vimlade av knallar och folk gjorde inte saken sämre.

I sommar har vi en populär aktivitet kvar – den 20 juli vandrar vi återigen längs sundet. Något som många på Rådmansödagen visade intresse för.  Vi återkommer med mer information om detta här på hemsidan.