En grön vandring

I lördags hade vi årets första vandring längs sundet. Vi kommer att göra flera i sommar – håll utkik här på hemsidan om mer information.

Det står fortarande mycket vatten i dikena på båda sidan av Rådmansövägen där sundet ska passera, trots att det i övrigt är torrt i markerna. Men vi trotsade vätan under vandringen och gick i fåran på östra sidan i vår vandring på väg mot Öjaren och Prästfjärden.

Vi hade också lite lätt duggregn, och det var lite kyligt. Men grönskan i området är slående just nu – och det blir lätt att föreställa sig hur trevligt det skulle vara med ett öppet sund – och glida fram här i en kanot. Att gå en vandring blir ett bra sätt att få en konkret bild av det vi vill åstadkomma.

På våra vandringar berättar vi både om historien bakom sundet och var som nu händer i projektet. I sommar kommer vi att genomföra flera vandringar – så håll utkik här på hemsidan efter mer information. Följ oss också gärna på Facebook och Instagram där vi flaggar för nyheter och arrangemang.

Och inte minst – om ni gillar tanken på att kunna åka båt i det historiska sundet, bli då medlem. Det kan ni bli här: http://nenningesund.se/bli-medlem/

Mycket grönska i diket där sundet ska gå, här vid Rådmansövägen, på västra sidan.

Från Rådmansövägen syns sundet tydligt.
Det är mycket vatten i dikena.

Delar av vandringen går vi i själva fåran, andra stycken följer vi skogsstigar.
Öjaren en grå dag. Delar av året har denna nedre delen av Prästfjärden bara en vattenspegel. Här vill vi muddra hela ”sjön”.
Det är fina färger i naturen och trädgårdarna just nu.