Boka in nästa vandring!

Om en vecka, lördagen den 10:e augusti, är det dags för nästa vandring längs sundet. Den 19:e augusti finns vi också på plats i Roslagsmuseets park på temadagen Norrtälje brinner. Passa på att höra mer om vårt projekt och vad vi ska jobba med i höst – och ta med intresserade vänner och bekanta!

Vandringen tar ca en timme och avslutas med fika vid Öjaren där sundet ska ha sitt östra utlopp. Vi går bredvid och bitvis i sundets fåra, så ta på tåliga skor, det kan vara lite fuktigt och lerigt. Promenaden ger en bra bild av vad vi vill göra och hur sundet kan komma att se ut och för många brukar det bli tydligt vilket lyft området skulle få med ett öppet sund. Från dagens otillgängliga sankmark till ett attraktivt friluftsområde. Samling vid infarten till Nenningevik kl 10.00.

Under vandringen berättar vi också om sundets långa historia – däribland kopplingen till rysshärjningarna i Norrtälje. Det var nämligen genom Nenningesund som ryssarna gav sig av efter att bränt Norrtälje. På så sätt lurade de svenska flottan som väntade på dem utanför Gräddö. Det är också därför vi kommer att finnas på plats i Roslagsmuseets park den 19:e för att även där berätta om vårt projekt och sundets historia.

I nuläget kan endast farkoster av detta slag ta sej fram längs sundet. Vi ser fram emot mer vattenburna i framtiden!