Anslaget från Leader bekräftat

Det är nu helt klart att vi får anslaget på 350 000 kronor från Leader Stockholmsbygd. Även om detta varit mer eller mindre säkert, är det oerhört skönt att vi nu kan sätta igång den geotekniska undersökningen.

Vi har sedan ett tag tillbaka vetat att Leader Stockholmsbygd förordat vår ansökan om stöd för att genomföra undersökningen, men alla ansökningar  till dem ska sedan godkännas av Jordbruksverket. Det har också tagit lite extra tid för oss, eftersom vi justerade vår ansökan mitt i processen.

Men nu har vi alltså fått besked även från Jordbruksverket och vi kan därmed starta processen med att sätta igång undersökningen. tanken är att vi ska göra detta så snabbt som möjligt nu i höst.

Leader Stockholmsbygd är ett projekt där ena hälften av pengarna kommer från EU-fonder och den andra hälften från kommuner i Stockholms län och som arbetar för en livskraftig skärgård och landsbygd i Stockholms skärgård.

Det kommer också att hända mycket annat i höst. Vi har bland annat tagit hjälp av en jurist för att uppdatera de avtal vi har med markägare och för att få input till samtalen med kommunen om huvudmannaskapet.

Så håll utkik här på hemsidan efter spännande nyheter framöver.