Vi ses på söndag!

På söndag, den 14 juli,  promenerar vi längs Nenningesund. Vi samlas som vanligt vid infarten till Nenningevik och vi startar kl 10. Håll utkik efter beachflaggan med vår fina logga.

Vandringen tar ca en timme och vi avslutar med fika vid Öjaren, vid östra inloppet. Ta på oömma skor, det kan vara lite fuktigt på sina ställen. Vi går de facto bitvis i själva fåran där Nenningesund ska gå. Stora delar av året står här vatten, men nu kan vi gå här hyfsat torrskodda.

Under promenaden berättar vi om projektet vi jobbar med – att öppna Nenningesund – och om dess långa historia. Denna historia är extra aktuell i år när det är 300 år sedan ryssarna härjade i trakterna. När de hade bränt Norrtälje tog de nämligen vägen genom Nenningesund och lurade på så vis svenska flottan.

Sundet är dock äldre än så, det finns omnämnt redan i Kung Valdemars jordebok. Om allt detta och mycket mer berättar vi på söndag. Nedan några ögonblicksbilder från västra sidan, Höggarnsfjärden och vägen dit, i dag 12 juli 2019.

Här möts vi:

 

Här kommer bilderna.