Förening på vandring

I lördags, den 12 augusti, gjorde vi en specialvandring längs sundet med några av medlemmarna i Snäcktorps tomtförening. Vi vill gärna nå fler föreningar som kan stötta oss. Om du är med i en sådan – kontakta gärna oss på info@nenningesund.se.

Att kunna visa ett starkt lokalt stöd för att öppna Nenningesund är en viktig del i vårt arbete och att nå ut till tomföreningar är en del i detta. Så när Snäcktorps tomtförening tog kontakt för att fråga om de fick en egen specialvandring längs sundet sa vi förstås ja.

– Man får en helt annan bild och förståelse för projektet när man går här, var en av deltagarnas slutsats.

Vi får alltid en massa bra frågor på våra vandringar och vi får förstås ett ypperligt tillfälle att förklara mer vad vi vill göra, hur det kan ske och vad vi jobbar med för tillfället. Det är också en trevlig promenad, även om man bitvis går i lite snårig terräng. En avslutande fika vid Öjaren, som på bilden här ovan,  är ju heller inte fel. Öjaren är sjön vid östra inloppet, som vi vill muddra upp. I dag har den i princip bara en vattenspegel, resten är illaluktande sörja.

Från vår sida vill vi gärna kunna dokumentera stöd från intresserade föreningar, för att kunna visa att många vill ha ett öppet Nenningesund i vår ansökan till Miljödomstolen. En idé som vi ska lansera i höst är att lista föreningar som stödjer projektet här på hemsidan. Är du med i en förening som vill bidra till detta – ta då kontakt med oss via info@nenningesund.se. Är ni en grupp som vill vandra, så ser vi om vi kan ordna det.